joi, 27 decembrie 2018

Surse de inspirație: Natura și altele

                                                                                                        Sursa foto: radiotimisoara.ro
     Inspirația poate fi un lucru divin, sau poate reprezenta momentul în care creativitatea este supremă. Inspirația este întâlnită cel mai des în domeniul artistic, dar și în domeniul științific și în toate activitățile de zi cu zi.
Mulți ar zice că sursa lor de inspirație este Internetul, dar este parțial neadevărat din punctul meu de vedere. Internetul este doar o sursă de informare și pentru unii o sursă de copiere a unor idei. Poate deveni o sursă de inspirație de exemplu în momentul în care vezi un peisaj care îți place și îți trezește anumite emoții care pot declanșa creativitatea.
Să stăm să ne gândim un pic la marii scriitori ai timpului care nu aveau Internetul și care trebuiau să se inspire de undeva.  Sursele de inspirație sunt multiple: natura, clădirile istorice, literatura și chiar știința cum bine ne-a demonstrat Jules Verne.
Pentru mine principalele surse de inspirație sunt cărțile, natura și istoria. O sursă de inspirație poate fi familia, dar și bătrânii prin experiențele și poveștile lor de viață.
Cărțile sunt o sursă inepuizabilă și nemărginită de inspirație. Eu consider că oamenii care citesc foarte multe cărți nu neapărat axate pe un domeniu sau altul, ci cam tot ce le pică în mână sunt niște oameni care pot avea inspirație, care pot crea lucruri frumoase.
Despre natură nu pot spune prea multe deoarece este o sursă de inspirație cam prin tot ceea ce reprezintă ea și anume: ciripitul păsărelelor, peisajele mirifice, jocul animalelor în natură, murmurul râurilor, vârfurile munților și alte minunății pe care le oferă.
Clădirile istorice și chiar statuile reprezintă și au reprezentat surse de inspirație de-a lungul timpurilor prin arhitecturile lor diferite. Castele, palate și chiar mănăstiri sunt amintite în lucrări ale unor renumiți scriitori.

Sursele de inspirație se regăsesc cam în tot ceea ce ne înconjoară, trebuie doar să fim înțelepți să ne dăm seama de valoarea lor.

 Sursa foto: kidsout.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu