joi, 27 decembrie 2018

Halloween-ul nu este sărbătoare românească!

 Sursa foto: radiooltenia.ro

    Halloween-ul este o sărbătoare împrumatată de la americani și care nouă nu ne spune nimic în afara faptului că ne putem costuma și merge în cluburi sau la petreceri cu specific. Și atunci vine întrebarea: suntem pro sau contra Halloween-ului?
De ce trebuie să împrumutăm sărbători când putem foarte bine să le sărbătorim pe cele tradiționale românești? Acest lucru ne este insuflat de comercianți care din dorința de a face profit împrumută acele sărbători care peste hotare fac consumatorii să cheltuie sume importante de bani pe costumații și alte accesorii specifice acestora. Sărbătoare precum Halloween-ul este și Valentine’s Day, dar dacă ne uităm în tradiția noastră avem corespondenți cu aceste sărbători cum ar fi Sfântul Andrei și Dragobetele. Dar dat fiind faptul că aceste sărbători împrumutate aduc mai mult profit sunt mai bine mediatizate și promovate în rândul românilor.
Eu fiind un naționalist nu particip la aceste sărbători împrumutate, deoarece mi se pare mai important să păstrăm tradițiile românești și să le ducem mai departe. Sărbătoarea de Sfântul Andrei de pe 30 noiembrie este foarte interesantă cu obiceiuri străvechi. Se spune că în noaptea de Sfântul Andrei toate animalele vorbesc, iar cei care le aud vor muri. În noaptea de Sfântul Andrei se pune usturoi pe la uși și ferestre pentru a îndepărta strigoii. În ultimii ani tinerii au început să sărbătorească noaptea de Sfântul Andrei ca pe Halloween, adică costumați în diverse personaje malefice și să facă petreceri cu dovleci sculptați și să mănânce preparate gătite în usturoi. Singurul lucru bun care se petrece în perioada Halloween-ului este că apar foarte multe filme horror care mie personal îmi plac, dar asta nu înseamnă că sărbătoresc Halloween-ul. Un obicei spune că Sfântul Andrei a fost răstignit pe o cruce în formă de x cu capul în jos și de aici vine denumirea de ”Crucea Sfântului Andrei”. Această sărbătoare mai este numită și sărbătoarea lupilor.
Să nu uităm de sărbătorile și tradițiile românești!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu