miercuri, 26 decembrie 2018

Crăciunul ideal




Crăciunul ideal fără să ai grija banilor ar putea fi în cazul meu, o persoană căreia nu îi place frigul; pe o insulă de la Tropice cu căldură multă, palmieri, oceanul la orizont și cu persoana iubită lângă mine. Frumos nu?
Dar de fapt nu este așa. Crăciunul ideal pentru mine începe cu câteva zile înainte cu îmbodobirea bradului natural de către iubita mea care parcă de Crăciun devine designer, din păcate în privința asta nu sunt pro-natură; cu pregătirea cozonacului de către mama și a tuturor celorlalte preparate care îți trezesc papilele gustative.
Eu cred că atunci când vorbim despre Crăciun, vorbim despre familie pentru a putea simți acea nostalgie și bucurie în suflet. Crăciunul începe să se simtă mult mai bine în seara de Ajun când suntem toată familia strânsă în jurul mesei, așteptând colindătorii îmbrăcați în straie populare să ne încânte auzul, având bradul împodobit alături ca să împrăștie mireasma din natură și conversațiile care au loc în care fiecare spune ce a mai făcut în decursul anului. Acestea sunt puținele momente în care ne strângem toți și în care putem spune că avem timp să discutăm.
În prima zi de Crăciun toți ne trezim nerăbdători să desfacem cadourile de sub brad. Apoi ne strângem pentru masa de Crăciun care este plină de preparate tradiționale care sincer în perioada asta au alt gust : sarmale, cârnați, cozonac etc. Sincer era mai frumos când aceste lucruri se petreceau la bunici, dar din păcate ei nu mai sunt printre  noi, dar de fiecare dată ne aducem aminte și de ei pentru că făceau parte din acest ”ritual” drag mie.
În concluzie, pentru mine toți banii din lume nu pot înlocui aceste momente extraordinare de Crăciun alături de familie care sunt unice și de neprețuit, deoarece cum am spus mai înainte unii din membri dispar dintre noi; și din acest motiv trebuie să profităm de aceste clipe. Crăciunul este despre familie...

 
Sursa foto: ideidesigninterior.ro  
                                                                                    

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu